Skogsutflykt till gammelskog

trollberget

Utflykt till Linghedsskogen lördag 17 september.

Vi åker till Spjersbodarnas fäbod en knapp timmes resväg från Falun. I närheten finns några skogsområden som ska besökas. Det är i huvudsak på Bergviks mark. Samtidigt som vi ska njuta av den fina gammelskogen ska vi passa på att lära oss lite om vad som finns i skogen. Gamla spår efter kolning och körvägar, samt en del allt ovanligare växter och ovanliga träd.

Tid och plats: Lördag 17 september, samling kl 9:00 på Gamla Postenparkeringen i Falun eller i Linghed vid avfartsvägen till Spjersbodarna ca kl 09.45. Ta med fika och lämpliga kläder för flera timmar i skogen. Kikare, lupp och kanske svampkorg kan du ta med om du vill. Räkna med att vara i skogen till åtminstone kl 14, kanske längre.

OBS! Meddela Mattias om du vill följa med, var du ansluter och om du har bil.

För anmälan och mer information: Mattias Ahlstedt, 0730-39 54 61, mattias.ahlstedt@naturskyddsforeningen.se