Nu skippar vi scampin!

sushi_jatteraka_420

Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar. Inte ens de ”ekologiska” jätteräkorna är ett schysst miljöval. Nu kan du hjälpa oss få bort dem en gång för alla.

Nu går Naturskyddsföreningen över hela landet ut med en digital kampanj med ett enda syfte – att få folk att avstå från scampi. Eller jätteräkor/tigerräkor/gambas/tropiska räkor, som de också kallas.

För att få folk att förstå varför det här är så viktigt har vi gjort en kort och komisk men samtidigt gravallvarlig film om varför vi vill ta död på scampikonsumtionen. Och vi är ganska säkra på att om du och andra ser den så kommer beslutet att till exempel beställa “sushi utan räka” inte längre vara något stort beslut.

Se filmen, läs mer och sprid ordet

På vår kampanjsida Anti Scampi kan du se filmen, få mer information och, om du vill och har en egen blogg eller webbplats, hämta hem en widget som visar att du är en av hjältarna som tar avstånd från jätteräkor.

Har du ungefär en och en halv minut, så besök gärna sidan och se filmen. Och vill du sedan hjälpa oss att sprida filmen vidare kommer vi att vara dig jättetacksamma. Vi och inte minst miljön och de människor som drabbas av odlingarna.