Blomstervandring på ängen i Sågsbo

Följ med på blomstervandring den 5 juli på Göras Kalles Täkt, Sågsbo, Bjursås.

Janet Jandér och Mattias Ahlstedt guidar bland oss bland ängens över 100 olika växter. Att det finns så många växter beror på att ängen har hävdats under lång tid. Det betyder att ängen har slagits med lie och höet har hässjats varje år. Det gör att förutsättningarna för många olika arter gynnas. Trots detta etableras arter på ängen som inte är så välkomna. Ett exempel är älggräs eller älgört. För att minska älggräset välkomnas du att få vara med och plocka älggräsblommorna. Av dem kan du sedan göra god saft eller thé. Saften påminner om fläderblomssaft. Vi har receptet med oss. Förhoppningsvis har vi också med oss nygjord saft som smakprov. Den 6 augusti är du välkommen på slåtter på samma äng.

Tid och plats: Tisdag 5/7 kl 18.30 på ängen i Sågsbo. Ta med eget fika!

För mer info och samåkning: Mattias Ahlstedt, 0730-39 54 61, mattias.ahlstedt@naturskyddsforeningen.se