Slåtter på ängen i Sågsbo, Bjursås, 4/8

Slåtter som förr i tiden, på ängen i Sågsbo (Bjursås) lördag 4 augusti

Det är viktigt att bevara våra gamla slåtterängar för mångfalden av bl a blommor, insekter och svamp. Gräset slås med lie och läggs upp på hässjor. Ta med lie och räfsa om du har, annars lånar vi ut och visar hur man gör för den som är nybörjare. Slipsten finns på plats om din lie behöver slipas. Vi bjuder på fika, men extra vatten kan vara bra vid varmt väder.

Nytt hässjevike kommer att iordningställas.

Samåkning från Gamla postenparkeringen kl. 8.30 eller kom direkt på plats kl. 9.00 (Sågsbo 34, Bjursås, se vägbeskrivning och karta på länken nedan). Är du morgonpigg kan du tjuvstarta med några av oss kl. 7.00.

Kontaktperson: Mattias Ahlstedt, 0730-39 54 61, mattias.ahlstedt@naturskyddsforeningen.se

Hitta till Göras Kalles lind >>