Studiecirkel om solelektricitet hösten 2018

Kursen är tänkt för de som är intresserad av att investera i en solcellsanläggning. Just nu är det mest villaägare som gör det men Falu energi och vatten undersöker möjligheten att bygga en solcellspark där man kan köpa andelar och det finns andra som gör samma sak. Det innebär att vem som helst kan köpa solel.

Övergripande

Grundmaterialet är större delen av de inspelade föreläsningarna som har använts i en distanskurs på Högskolan Dalarna för fastighetsägare som funderar på att investera i solelektricitet samt en handbok för beställare skrivit för bostadsrättsföreningar: ”Solceller ur flera perspektiv- Handbok för beslutsfattare”, Sommerfeldt et al., 2016.

Inför varje träff kommer man att få en hemläxa i form av att titta på några korta föreläsningarna och att läsa ett avsnitt i handboken. Hur mycket som ska göras varje vecka bestäms vid varje träff. Även antal träffar ska kunna ändras om gruppen kommer överens om det.

Kursledare

Chris Bales som bor i Falun och som jobbar på Högskolan Dalarna med forskning och utbildning inom energi och byggnader. Chris har jobbat under många år med solvärme och under de senaste åren också lite med solel inom nationella och internationella projekt och har därmed ett stort kontaktnät.

chris.bales@telia.com

Träffar

Följande träffar är planerade för studiecirkeln. Vi kommer att vara i Studiefrämjandets lokal förutom för studiebesöket. Jag har inte bokat tid hos familjen Hestner eller med Falu energi och vatten än så dessa tider kanske ska bytas med någon annan kväll. Träffar är kl 18:30 – 20:00.

Mån 17/9
Introduktion till studiecirkeln, ledaren och deltagarna
Genomgång av innehållet och material
Diskussion kring ambitionsnivån och förväntningar

Mån 1/10
Diskussion & frågor kring hemläxan: marknaden, teknik & produktion/användning

Mån 15/10
Studiebesök hos familjen Hestner

Mån 29/10
Diskussion & frågor kring hemläxan: solel i byggnader, drift och underhåll

Mån 12/11
Diskussion & frågor kring hemläxan: ekonomi.
Presentation av Falu energi och vatten om sina planer för andelsägd solelpark

Mån 26/11
Reservtillfälle

 

Max antal deltagare: 20 personer. Först till kvarn!

Anmälan görs här via Studiefrämjandet

Vi ser fram emot din anmälan!