Grismanifestet, 17 maj

Teaterföreställning på Gamla Elverket kl 18:30

Scenkonstgruppen gästar Falun och framför teaterföreställningen Grismanifestet. Berättelsen handlar om en kvinna som försöker hantera sin alltmer tilltagande oro för miljön och klimatet. I föreställningen kommer hon på hur hon ska vända sitt missmod till en konstruktiv kraft. Genom en blandning av fantasi och realism skapar pjäsen sin egen värld. Med hisnande bilder skildrar pjäsen krocken mellan å ena sidan naturen och livsbehoven och, å den andra sidan, vårt ”rationella” samhälle.

Efter föreställningen blir det ett samtal med inbjudna politiker om hur Falu kommun kan ta sig an miljö- och klimatutmaningarna. Pjäsen pågår knappt en timme och politikersamtal inklusive fikapaus tar en timme till.

Tid och plats: 17/5 kl 18.30, Gamla Elverket
Inträde: 50 kr, fika finns till försäljning
Manus och regi: Patrik Franke
Skådespelare: Nadja Franke
Lokala arrangörer: Naturskyddsföreningen i Falun och Studiefrämjandet

Läs mer om det efterföljande samtalet med våra kommunpolitker >>

Läs mer om Scenkonstgruppen och Grismanifetstet >>