Ängens dag med slåtter i Bjursås, 5 augusti

Du kanske var med på blomstervandringen på Göras Kalles lind tidigare i sommar? På Ängens dag (5 augusti över hela landet) slår vi ängen på traditionellt sätt för att bevara den biologiska mångfalden. Gräset slås med lie och läggs upp i hässjor. Ta med lie och räfsa om du har, annars lånar vi ut och visar hur man gör för den som är nybörjare. Slipsten finns på plats. Vi bjuder på fika, men extra vatten kan vara bra vid varmt väder.

Lördag 5/8, samåkning från Gamla postenparkeringen kl. 8.30 eller kom direkt på plats kl. 9.00 (Sågsbo 34, Bjursås, se vägbeskrivning och karta på länken nedan). Är du morgonpigg kan du tjuvstarta med några av oss kl. 7.00.

Kontaktperson: Mattias Ahlstedt, 0730-39 54 61, mattias.ahlstedt@naturskyddsforeningen.se

Hitta till Göras Kalles lind >>