Slåtter i Bjursås, 13/8

sagsbo_mangfald

Dags för slåtter igen! Nu på lördag ska vi slå och hässja det sista på ängen, ”Göras Kalles Lind”, i Sågsbo utanför Bjursås. Halva ängen slogs i lördags, kunde ni inte delta då får ni alltså en ny chans nu.

DT gjorde ett fint reportage från förra helgens slåtter, läs det här >>

Under ca 25 år har Naturskyddsföreningen i Falun skött om ängen i Sågsbo, Bjursås. Det är en av kommunens finaste ängar och för att blomsterprakten ska bibehållas så måste ängen skötas, bl.a. genom att slå den med lie. Det finns liar och räfsor att låna. Har du lie så ta med den. De kan slipa den på plats åt dig. Fikar gör vi gemensamt, fikat bjuder vi på, men ta gärna med dricka, speciellt vid varmt väder.

Lördag 13 augusti, samling på ”postenparkeringen” bakom Restaurang Hammars för samåkning kl 08.30 eller anslut på plats kl 09.00.

Karta, och mer om Göras Kalles äng >>