Madagaskars regnskogar, 22 januari

Kameleont

Madagaskar liknar inget annat. Ön skildes från den afrikanska kontinenten för 90 miljoner år sedan. Därför är växter och djur huvudsakligen endemiska – de finns bara här. Människorna kom till landet först för 1500 år sedan – från Indonesien!

Christian Jutvik ledde en resa till nordöstra Madagaskars regnskogar. De här kvällen får du se hans bilder på lemurer av allehanda slag, kameleonter, fåglar och märkliga varelser som man kan undra vad Gud hade i tankarna när han ”skapade” dem. Christian vill också sätta Madagaskar på kartan – politiskt, ekonomiskt och berätta lite om levnadsförhållandena. Naturskyddsföreningen i Falun är medarrangör.

Torsdag 22 januari kl 18.30-20.00, Stadsbiblioteket i Falun

Läs mer om arrangemanget och anmäl dig >>

(det går bra att komma även om man inte anmält sig, alla ryms, fritt inträde)