Nu rullar skogsmaskinerna in i Lungsjöåområdet!

Följ med på utflykt dit på lördag 17/8.

Följ med på en heldagsutflykt till det omstridda och vackra skogsområdet kring Lungsjöån. Stora Enso och Bergvik Skog AB har nu påbörjat avverkningar i området som sträcker sig genom Rättviks, Leksands och Falu kommuner. Vi kommer att besöka de två reservaten Gräsberget och Granåsen. Titta på de pågående avverkningarna, besöka Närboströmmen, där man vill bygga ett kraftverk. Vi kommer också att få oss till livs information om hoten mot detta område och varför det är så viktigt att bevara det levande skogslandskap som ännu finns kvar här.

Detta är en skoglig pärla än så länge – passa på och njut av detta. Snart är det borta om vi inte lyckas minska på de stora avverkningarna som pågår och planeras.

Det blir en heldagsutflykt som kräver rejält med matsäck. Det tar minst 6 timmar, kanske uppåt 8 timmar. Men man kan ju åka hem när man vill ifall alla i bilen är överens. Vi ska gå på flera ställen och åka bil emellan. Inga långa tuffa vandringar men bitvis ganska oländig terräng med fallna träd.

Samlingsplatser för samåkning:
Leksand, kulturhuset kl 9.00 (kp Annika Varghans 070-22 48 268)
Rättvik Torget kl 9.00 (kp Margareta Wikström 070-66 87 146)
Bjursås korsvägen kl 9.30 (kp Mattias Ahlstedt 0730-39 54 61)

Läs Göran Greiders ledare om avverkningarna i Lungsjöområdet >>

Naturskyddsföreningens öppna brev till Stora Enso och Bergvik skog

Rapport: Det levande landskapet i Lungsjöån