Naturnatten 5-6 juni

Dimmskog-4187-AndersKruger

Upplev försommarkvällen vid Mossgräsberget.

Natten mellan världsmiljödagen den 5 juni och nationaldagen den 6 juni genomför Naturskyddsföreningen aktiviteter över hela landet.

Från Falun gör vi en tur till Mossgräsberget, ett naturreservat ca 8 km nordost om Svärdsjö, 2 km norr om Ågs bruk. Förra året brändes skogen av naturvårdsskäl. Vad händer nu i försommarnatten året därefter? Bränningsexperter från länsstyrelsen medverkar.

Träff för samåkning från Gamla Postenparkeringen, Falun, kl 18.15. För den som vill åka direkt träffas vi kl 19 vid Ågs bruk. Efter rundvandringen med bränningsexperten från Länsstyrelsen (fram till ca kl 21) finns det möjlighet till samvaro kring en brasa. Den som vill kan också ta med sig tält och sova över.

Anmälan till Anders Krüger: 070-239 22 45, anderskruger@bredband.net

Läs mer om Mossgräsberget på Länsstyrelsens hemsida >> 

Välkomna ut i försommarnatten!