Cykelutflykt till Grafsberget

grafsberget_k

Välkommen med till Grafsbergets urskogsbranter, 8 maj.

Grafsberget är ett skyddsvärt stycke gammelskog i stenig terräng som är relativt opåverkad av ”modernt” skogsbruk. Här finns en riktigt gammal tallskog med knotiga former och en del ståtliga torrakor.

Grafsberget är beläget mellan Bergsgården och Grycksbo, ovan sjön Grycken (till höger om väg 80 från Falun sett). Det blir ca 4,5 km cykeltur efter gamla Grycksbovägen och ca 2 km rundvandring i bitvis stenig terräng och kraftig lutning, så vandringsvänliga skodon och normalkondis rekommenderas. Medtagen egen fika intages på vacker plats!

Tid och plats: Tisdag 8/5, samling kl 17:00 vid Stennäset/Gamla Grycksbovägen vid Warbo kök.

Kontaktperson: Stig Larsson, 023-27323, 073-0220817, stig.larsson7@comhem.se