Teater och slåtter på Harmsarvet

Hässja_hemsidan

Lördagen den 2 juli arrangerade Naturskyddsföreningen en teaterföreställning på Harmsarvets bergsmansgård – den blev också inledningen till årets slåtter.

På museijordbrukets fägård bland 70 mänskliga åskådare, höns och svalor och med kor, kalvar, får och lamm spelade en grupp från Friteatern föreställningen ”Hässja”. Mycket tillbakablickar från småbrukarsamhällets vedermödor och glädjeämnen, om den tidens människor och arbetsvillkor. Mycket skoj, allvar och musik. Jag kan rekommendera föreställningen, den gav mig många eftertankar.

Teatern var också inledningen till årets slåtter på Harmsarvet. Den pågår hela juli och in i augusti varje vardag med lämpligt väder. Alla är välkomna att komma och prova på! Slå gärna en signal i förväg till Helge, 023-821 00 eller Gordon, 023-862 39.

Helge Sonntag