God uppslutning vid Earth Hour

Richard & publik

Facklor, värmande dryck och inspirerande tal vid hoppbackarna.

Ett hundratal personer deltog i den manifestation som ordnades Lugnet i samband med Earth Hour i lördags, 26/3. Med facklor i händerna tog man sig längs de rätt isiga vägarna upp till krönet av hoppbackarna. Väl framme bjöds det på varm dricka och bullar. Klockan 20.30 kunde de som samlats se hur belysningen släcktes på många av ställen runt om i staden, t ex hoppbackarna, fasadbelysningen på Faluns kyrkor och gissningsvis i ett stort antal villor och lägenheter. Trots det uteblev känslan av att ”nu släcker Falun ner”, staden var till stora delar fortfarande upplyst.

De som ville tog chansen att skriva ner sina önskningar om klimatet och framtiden på ett antal pappersballonger, som sedan likt flygande ljuslyktor skickades iväg upp i den mörka natthimlen.

Richard Holmqvist (MP), ordförande i miljönämnden, höll ett inspirerande tal. Du som missade det kan ta del av det i sin helhet här.