Miljövänliga Veckan är slut men Gröna Gaffeln fortsätter

svartaladan_420

Intresset för Gröna gaffeln var svalt bland Faluns restauranger. Men kampanjen fortsätter och du kan ge delta i kampanjen själv genom att äta vegetariskt en dag i veckan. Ge ditt löfte på kampanjsidan på Facebook!

Kampanjen ”Gröna gaffeln” har försökt få restaurangerna i Falun att lyfta fram sina vegetariska alternativ. Men intresset har varit svalt. Kretsen gjorde besök hos ca 25 restauranger. Av dessa var det bara två som valde att delta i kampanjen: Café Kopparhatten och Ecole Restaurang, Haraldsbogymnasiet.

– Jag trodde det skulle vara ganska enkelt eftersom det var lite som krävdes. Man skulle bara prioritera den vegetariska maten högre i menyerna. Tyvärr visade det sig att det var väldigt svårt att få med restauranger. Det säger Anton Grenholm på Naturskyddsföreningen.

Läs mer och lyssna på ett reportage om Gröna Gaffeln i SR P4 Dalanytt

Du kan fortfarande vara med och bidra till en bättre, klimatsmartare värld. Gå med i Gröna Gaffeln som privatperson på Facebook och lova att äta vegetariskt minst en dag i veckan. Som hjälp på traven får du supergoda vegetariska recept. Sugen på att äta ute? Kolla in alla >200 restauranger som är med i kampanjen!

Läs mer om Gröna Gaffeln