Kalhyggesfritt skogsbruk i praktiken

DCF 1.0

På lördag 24 april åker vi tillsammans ut till några skogsskiften för att se hur ett modernt skogsbruk utan kalhyggen kan se ut.

Efter Bonnie Nilzons föredrag i höstas ville många ut och titta hur det ser ut i verkligheten med ett kalhyggesfritt skogsbruk. För kalhyggen har stora nackdelar – de hotar klimatet, de minskar mångfalden i skogen och så är de fula, tycker många. Men finns det realistiska alternativ? Nej, svarar de som har makten över skogen idag. Ja, svarar skogsprofessorn Mats Hagner, skapare av Naturkulturmetoden. Bonnie Nilzon, jord- och skogsbrukare, tar oss med ut i skogen och visar hur den fungerar. Vi åker tillsammans till några skogsskiften i Ludvikatrakten där metoden tillämpas.

Tid och samlingsplats: Lördag 24/4 kl 9:00, samling för samåkning på Gamla postenparkeringen mitt emot Läroverksparken i Falun. Alternativ startplats Kupolenparkeringen nära infarten från rv 50 varifrån vi kör 9:30. Samåkning i egna bilar. Ta med matsäck och oömma kläder! Beräknad hemkomst ca kl 15:30.

Kontakt: Richard Holmqvist, 023-332 25