Vandring i Lugnets naturreservat

Följ med på vandring där vi spanar efter vårtecken och byter ut ”vinterskyltar” mot ”vårskyltar”.

Om du någon gång vandrat efter de markerade lederna i Lugnets naturreservat kanske du sett att det finns skyltar om vad som är sevärt av djur och växter på just den platsen. Men visste du att skyltarna skiftas flera gånger årligen så de är relevanta för varje årstid? Följ med på ”skyltvandring” tillsammans med Per Gillblom där vi byter ut vinterskyltarna mot vårskyltar.

Vi spanar efter vårtecken. Hittar vi backskärvfrö tro? Har grodorna kommit igång och ser vi mygglarver? Rödhaken och trastarna lär väl vara igång men sångarna kanske det är för tidigt att hoppas på. Hackspettarna trummar säkert. Kaffe tar vi i en skogsbacke. Beräknad tid ca 3 timmar.

Tid och samlingsplats: Lördag 17/4 kl 10:00, samling vid parkeringen vid Åsbobacken

Kontakt: Per Gillblom, 070-655 45 49