Bilder från ”Djungeltajm”

Djungeltajm var namnet på de aktiviteter vi bjudit in till timmen före musikalföreställningen. Bland annat skapande aktiviteter, ansiktsmålning och KlimatQuiz stod på programmet.

Djungel_2

”Palmblad” av papper har målats och hängs upp för att torka hemma i tvättstugan hos Anton.

Djungel_3

Full aktivitet i foajén.

Djungel_4

Ett kamouflagenät skulle upp i taket var det tänkt. Lättare sagt än gjort, visade det sig. Vi trodde länge att fikaförsäljningen i pausen skulle få utgå eftersom både bardisk och serveringspersonal var fullständigt dolda av djungelbuskaget.

Djungel_5

Lianer, lianer, lianer…

Djungel_6

August och Hedda tar en paus under det täta lövverket (t.v.) medan Maja och Lillian fixar djungelkänsla vid garderoben.

Foajen_1

Så var allt klart och besökarna kunde få strömma till. Palmer, lianer och blommor tillsammans med ljud från gibbonapor och näshornsnoshörningsfåglar (inspelning från Borneo) gav en rätt bra djungelstämning – det tycke vi i alla fall!

Foajen_2

”När besökarna rör sig står lianerna stilla!” (gammalt djungelordspråk)

Apan

Vår egen apa, Evis, i färd med att dela ut bananer till alla barn. Oskar (t.v.) var för liten för att se föreställningen, men han vet i alla fall hur man tar sig an en djungelfrukt!

Ansiktsmalning

Att själv vara apa, tiger eller zebra när man ser Banankontakt är kul. Kön till ansiktsmålningen var ibland lång, här målar Elin (t.v.) och Johanna.

Skapande

 Att själv måla sitt favoritdjur eller sin favoritskog var en annan rolig aktivitet.
Skapande_2
Barnens bilder sattes upp runt bardisken och i linor mellan palmerna.
Klimatquiz
KlimatQuiz – eller tipsrunda om klimatet på ren svenska. Alla fick priser, en Bra-miljöval-tatuering eller en disktrasa.
Skogstema

I samband med föreställningarna ville vi också uppmärksamma det myller av liv som finns i vår egen närmiljö, men även hoten mot den biologiska mångfalden i våra skogar. Det var premiär för en fotoutställning med skogstema (t.h.), vi hade ett bildspel om skillnaderna mellan naturskog och produktionsskog och Mattias m.fl. delade ut foldrar (t.v). Det fungerade dock inget vidare, hade behövts en roligare utställning rikad till barn och unga för att locka åskådare i detta sammanhang.

Men – föreställningen Banankontakt hade ett tydligt budskap som förhoppningsvis väckte en del tankar kring konsumismen i vårt samhälle och vår syn på naturen.

(Foton: Lillian Lundin Stöt, Bernt Lindberg, Anton Grenholm, Hanna Rüdeberg)